Wie ooit een woning verbouwd heeft, weet dat dit een grote klus is. Je moet alles tot in de details plannen en je moet goede afspraken maken met leveranciers zodat je je planning kunt blijven aanhouden. Als een van de leveranciers vervolgens niet levert wat je besteld hebt, kan dat tot grote problemen leiden. Als je geluk hebt, kan de leverancier de fout snel herstellen, maar heb je pech, dan kan deze de kont tegen de krib gooien en blijven beweren dat er niets fout gegaan is. Wat nu? In dit geval heeft het weinig zin om te gaan bekvechten, omdat een welles-nietesspelletje vaak tot niets leidt. Verstandiger is het om een jurist in de arm te nemen die kan kijken hoe je dit conflict tot een goed einde kunt brengen. Wij laten je zien hoe je juridische hulp kunt inschakelen zonder dat je tijdenlang op een wachtlijst hoeft te staan, je wilt tenslotte je probleem zo snel mogelijk oplossen.
Juridische hulp zonder rechtsbijstandverzekering
Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je contact opnemen met je verzekering om met een jurist in contact te komen. Echter, er zijn niet heel veel particulieren die een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. Mocht je toch een jurist nodig hebben, dan kun je dus niet terugvallen op deze verzekering. Gelukkig zijn er goede alternatieven. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd en zonder dat je langdurig aan deze verzekering vastzit. Er is namelijk ook rechtshulp on demand. Dit is een pakket van Univé dat je eenmalig afsluit enkel en alleen voor het probleem waar je op dat moment een oplossing voor wilt vinden. Je kunt naar de site van Univé gaan om daar een vragenlijst in te vullen om te kijken welke jurist je het beste kan helpen. Vervolgens krijg je te zien wat de totaalkosten van deze dienstverlening worden. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je gelijk in contact komen met je jurist.
Welke stappen zijn nodig?
Wat precies nodig is om je probleem op te lossen, hangt af van de situatie. De jurist zal hoe dan ook de situatie grondig bekijken en vervolgens beoordelen. Het kan zijn dat het voldoende is om jou van advies te voorzien, zodat je daar verder mee kunt gaan. Het kan ook zijn dat het nodig is om een brief op te stellen die je naar je leverancier kunt sturen. Mocht er vervolgens een antwoord komen van deze partij, dan kun je daar weer over in overleg met je jurist. Zo kom je tot een gewogen antwoord waarmee de situatie hopelijk goed afgehandeld kan worden. Het kan ook zijn dat de jurist namens jou gaat onderhandelen.
Wordt er geen oplossing gevonden?
In een enkele situatie wordt geen oplossing gevonden. In dat geval kun je gaan procederen. Ook hier kan de jurist je weer bijstaan. Deze zal de kosten met je bespreken, de processtukken voorbereiden en maken en het proces namens jou voeren. Interesse in rechtshulp on demand? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om gelijk hulp in te schakelen.