Een investering die je er snel uit rijdt met laadpaal thuis
Maar dat is nog een droom. Want de laadpaal staat er nog niet. Je moet eerst nog checken waar hij voor een leuke prijs te bemachtigen valt en vooral wat je er allemaal mee kunt. Want de laatste tijd lijkt er wel een revolutie plaats te vinden qua laadpalen. Ze kunnen steeds meer en zitten vol handige apps. Een laadpaal thuis gaat je elke keer als je laadt geld besparen. Alleen doe je eerst wel een investering. Reken voor de kosten in totaal op zo’n kleine 2000 euro. Maar dat bedrag kan snel oplopen als er een flinke afstand komt tussen je meterkast en de plek waar de laadpaal moet staan. Zelf installeren mag, maar is niet aan te raden als je geen elektrotechnisch deskundige bent.
Krachtstroom is nodig bij een laadpaal thuis
Bedenk als je een laadpaal bij je huis wilt neerzetten, dat het dan wel verstandig is om al krachtstroom of wel 3-fasen stroom in je meterkast te hebben. Veel moderne huizen hebben dat wel want ook grote inbouwovens en inductie-kookplaten gaan op krachtstroom. Een laadpaal kan zoveel meer met krachtstroom. Moet hij jouw auto gaan laden met 1-fase stroom, dan ben je zo een hele dag en nacht verder voordat je auto-accu een beetje vol zit. Nog geen krachtstroom? Laat dat dan aanleggen en sluit er een abonnementje voor af. De eenmalige kosten schommelen rond de 300 euro. Is er krachtstroom en is de laadpaal aangesloten, dan laad je minstens 3 tot 5 keer zo snel je accu vol.
Korte tijd investeren, lange tijd besparen
Als je rond de 15.000 kilometer op jaarbasis rijdt, dan heb je de investering van je laadpaal thuis er al in het tweede jaar helemaal uit. Daarna ga je rond de 40% goedkoper stroom laden dan je publiekelijk deed. Geen starttarieven meer. Geen opslagen meer. Maar wel gebruik maken van je goedkope nachtstroom.
De laadpaal thuis aan de zon zetten
Maar het kan nog veel mooier. Veel laadpalen zijn supergeschikt om te koppelen met zonnepanelen. Heb jij regelmatig teveel stroom van je dak te halen? Van retourstroom word je steeds minder rijk. Maar als je je auto ermee gaat opladen, dan voelt dat alsof je gratis laadt! Dit werkt vooral als je regelmatig overcapaciteit hebt. Een slimme laadpaal thuis kan checken hoe het staat met je zonne-energie. Komt er te weinig van de panelen, dan schakelt zo’n laadpaal over op het laden van gewone stroom. Want die accu moet wel weer vol.
Twijfel niet langer, en ga direct naar www.laadpaal-outlet.nl